Årets startup låter dig hacka din site

Detectify hittar säkerhetsproblem i en tredjedel av alla webbplatser och webbapplikationer som bolaget scannar. Entreprenörerna bakom IT-innovationen, som själva har hackat Facebook, Google och Microsoft, granskar säkerhetsnivån på företags och individers webbplatser så att innehavarna själva kan fokusera på webbutveckling. Vid finalavslutningen på EIT ICT Labs, STINGs och KTH Innovations entreprenörsprogram Startup igår utsågs Detectify till ”Årets startup”.

Elva innovativaaffärsidéer med stor internationell tillväxtpotential presenterades och tävlade igår på avslutningen av Startup,ett träningsprogram för entreprenörer i regi av EIT ICT Labs, STING och KTHInnovation. I tuff konkurrens utsågs Detectify till ”Årets startup”.Entreprenörerna Mathias Karlsson, Johan Edholm och Fredrik Nordberg Almrothfrån Detectify-teamet belönades med 10000 kr för sin innovation.– Som utvecklare ärdet lätt att fokusera endast på produkten. Tack vare deltagandet i Startup-programmethar vi fått en mer heltäckande syn på hur man driver företaget och affären. Attvinna blev en bekräftelse på allt vi lärt oss under programmet, säger MathiasKarlsson. Detectify har idag 5000användare och testar nu vilken affärsmodell som kommer att fungera bäst förmålgruppen. Idag är de största marknaderna Frankrike, Tyskland och USA och det är där bolaget fokuserar på att växa.I juryn för ”Åretsstartup” satt Pär Nordström från Innovationsbron/Almi, och Magnus Rehn och Peo Nilsson, båda affärscoacher på STING. Jurynsmotivering lyder:Med oemotståndligenergi, god insikt i problembilden och med ett team med relevant bakgrund, hardet här bolaget redan skaffat imponerande traction i marknaden. Den skarpa ochkreativa pitchen gjorde det tydligt att vinnaren av Startup 2013 är ett bolagom vi i framtiden hoppas slippa möta av fel anledning.Startup är ettpraktiskt träningsprogram för den som vill få hjälp att formulera och vässa sinaffärsmodell och skapa en bra plattform inför en eventuell företagsstart.Programmet består av fem workshops och är baserat på Business Model Canvas, enstrategisk och visuell mall för utveckling av affärsmodeller.Sjutton bolag valdesut till årets Startup-omgång. Teori har varvats med praktik, och erfarnaentreprenörer och experter har delat med sig av sin kunskap.– Lusten att förändravärlden till det bättre verkar vara en outsinlig källa. Fast man egentligeninte borde, så blir man vid varje omgång av Startup lika glatt överraskad hurmånga bra affärsidéer som ligger och gror bland våra medmänniskor, säger RaoulStubbe, affärscoach på STING och programansvarig för Startup. Nu har deltagarnafått vässa sina argument, lärt sig tänka ”lean startup” och fått mod ochinspiration att spotta i nävarna och ta de första riktiga spadtagen.Nästa omgång avStartup-programmet startar i november 2013. Startup-programmet