Efter Spotify, Klarna och iZettle – nu kommer framtidens svenska framgångsbolag

Imorgon, 7 maj, kommer 115 investerare till Stockholm och eventet STING Day för att möta drygt 70 av Sveriges hetaste startups inom teknologisektorn just nu. En av de medverkande investerarna är Ben Holmes från Index Ventures i London, med framgångar som MySQL och Stardoll. Han menar att Stockholm har blivit ett nav för europeisk teknologi.

”Index Ventures harinvesterat i svenska startups i över 10 år, men under det senaste året har jagverkligen sett Stockholm blomstra till att bli ett av de viktigasteteknologinaven i Europa”, säger Ben Holmes, partner på Index Ventures ochen av talarna vid STING Day, och fortsätter, ”Sverige har många världsledandehögteknologiska företag; Rebtel, Klarna, Spotify, iZettle och King. Det är framgångarsom dessa som föder den här nya vågen av ambitiösa svenska startups.” Under STINGDay imorgon presenterar sig de över 70 startup-bolagen för investerare ochbranschaktörer. Intresset bland just internationella investerare har varitstörre än någonsin inför eventet.”Svenskateknikbolag är glödheta bland internationella investerare just nu. I år harvi en bra bit över 100 investerare från Norden och Europa på plats. Sedan starten för treår sedan har intresset för STING Day vuxit enormt, och vi har fått flytta frånKista till större lokaler i city för att kunna erbjuda fler entreprenörer ochinvesterare denna möjlighet att mötas”, säger Pär Hedberg, VD och grundare avSTING.STING Dayarrangeras av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth) förfjärde året i rad. Eventet ska gynna svenska innovativa startups i derasambition att bygga internationella tillväxtbolag. www.stingday.se