Större internationellt intresse än någonsin för svenska startup-bolag

Den 7 maj samlas 70 av Sveriges hetaste startups inom teknologisektorn, över 100 investerare samt ett stort antal branschaktörer i Stockholm. STING (Stockholm Innovation & Growth) arrangerar för fjärde året i rad STING Day; årets viktigaste mötesplats för den nya generationen av Svenska teknikbolag. Under en halv dag presenterar företagen sig för merparten av de viktigaste europeiska riskkapitalaktörerna.

”Intressetför Stockholm och Sverige som arena för nya startups är rekordstort”, säger PärHedberg, VD och grundare av STING och fortsätter, ”I år har vi drygt 100investerare från Norden och Europa på plats. Det finns ett otroligt stortintresse för svenska startup-bolag just nu. Sedan starten för tre år sedan harintresset för STING Day vuxit enormt, och vi har fått flytta från Kista tillstörre lokaler i city för att kunna erbjuda fler entreprenörer och investerare dennamöjlighet att mötas.”Ur programmet13.00 Anna-Clara Blixt Modin, grundareav StagePool och Ubetoo, om sin resa som entreprenör. ”Being an entrepreneur isnot a profession, it is a way of life.”13.30 Emil Eifrem, VD och grundare avNeo Technology, berättar historien om hur han utvecklade en svensk startup tillvärldens ledande grafdatabas med kontor på flera platser i Europa och USA.14.00 Bolagspitchar. Tre parallellaspår där 30 utvalda bolag inom ICT, Internet/Media och Cleantech/Medtechpitchar för namnkunniga investerarpaneler. Bland andra medverkar 15.00 Utställning med 70 utvaldastartup- och expansionsbolag.16.00 Paneldiskussion med sex erfarnainvesterare – vad anser de internationella investerarna om den Nordiska startup-scenen?Pågår det en tävling mellan superänglar och VCs? Hur ser IPO-marknaden ut dekommande 12 månaderna? I panelen möter vi bland andraSTING Dayarrangeras av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth) förfjärde året i rad. Eventet ska gynna svenska innovativa startups i derasambition att bygga internationella tillväxtbolag. Vi välkomnar media tillevenemanget. STING har sedan starten arbetat med över 100 bolag som tillsammansidag sysselsätter mer än 670 personer och med en omsättning på mer än 430 MSEK.Exempel påföretag som STING har arbetat med är: Yubico, Videoplaza, MyFc, Berries byAstrid och Peepoople.Mer material