Solel för elbilar årets Bona Postulata-vinnare

Solelia Greentech utsågs igår till vinnare av Bona Postulata-priset som delas ut till uppländska företag med stor tillväxtpotential. Solelia Greentech får utmärkelsen för sin solcellsbaserade laddstation för elbilar, som med IT-systemet Solbanken gör det möjligt att ladda elbilar med enbart solel.

BonaPostulata är ett näringslivspris som vill uppmuntra företag med grund i Uppsalamed stark tillväxtpotential. Bakom priset står 16 välkända företag ochnäringslivsorganisationer i länet. –Vi är riktigt glada över den här utmärkelsen. Uppsala har varit vår grogrundoch kommunen en mycket viktig tidig kund där Carl von Linné invigde stadens förstasolladdare sommaren 2012, säger Carolina Johansson, VD på Solelia Greentech.SoleliaGreentech är ett svenskt företag som satsar på att bli ledande inom solcellslösningarför elfordon. Företaget presenterade redan 2011 Sveriges första solcellsbaseradeladdstation för elbilar och blev 2012 utsedd till en Climate Solver avVärldsnaturfonden, WWF. –Håll utkik efter mer soliga nyheter i maj, då kommer ett unikt solsystem attinvigas i Uppsala, tipsar Carolina Johansson. www.solelia.se