USAs energiminister nyfiken på Solelias solladdning

USAs energiminister och nobelpristagare Steven Chu träffade i fredags Solelia Greentech och andra miljöteknikentreprenörer, forskare och unga ledare i Stockholm. Mötet skedde på USAs ambassadörs mottagning för 2012 års amerikanska nobelpristagare, och gruppen kommer att föra ett informellt, off the record, rundabordssamtal om ren energi.

Rundabordsmötets värd är Swedish American Green Alliance (SAGA) och i samtalet deltar Steven Chu, USAs ambassadör Mark Brzezinski och unga ledare i Sverige med syfte att tillsammans hitta vägar framåt och lösningar på världens energiproblem.– Jag skulle vilja tacka Ambassadör Brzezinski för att ha arrangerat det här eventet. Det var spännande att höra om dessa svenska och amerikanska ledares arbete inom ren energi. Bredden på deras innovationer och affärsidéer är en påminnelse om att vi behöver en “alla ovanstående alternativ”-approach för att lösa några av våra mest akuta energiutmaningar, sa minister Chu.Steven Chu redogjorde redan vid 2011 års rundabortsmöte för sina idéer om hur ett hållbart energisystem på transportområdet skulle kunna bli verklighet inom en relativt snar framtid med hjälp av elektriska fordon.– Att som ung entreprenör får diskutera laddning med ren solel för elbilar med USAs energiminister är oerhört roligt. Tänk om bara en liten del av USA började köra elbilar på ren solel. Att en nobelpristagare, och att USA, är nyfiken på våra lösningar känns riktigt, riktigt bra, säger Carolina Johansson, VD på Solelia Greentech.Carolina Johansson hade nyligen även ett långt samtal med Obamas klimatrådgivare Robert Corell som var mycket imponerad av Solelias innovation.– Jag tycker verkligen det här är anmärkningsvärt. Jag är mycket intresserad av att följa utvecklingen, håll gärna kontaken, sa Robert Corell.[På bilden: USAs energiminister Steven Chu tillsammans med forskaren Daniel Sweeney och Solelias VD Carolina Johansson.]www.solelia.se