Movinto Fun och Oriboo utsedd till Årets IT-entreprenör (SV)

Movinto Fun har utsetts till Årets IT-entreprenör 2012 vid Guldgalan i Östersund. Priset på 10 000 kr delades ut av Dan Olofsson, grundare och styrelseordförande i Sigma, och Maths Mathson, VD för Dataföreningen i Sverige Service AB.

Motiveringen lyder:”Med glädje, spel, lek och rörelse i fokus har de utvecklat enunik produkt som väckt stort intresse både nationellt och internationellt.Avancerad teknik i kombination med fräck design och en smula Jämtländskttålamod har lett till en spelkonsol med attityd, Oriboo. Från Jämtländskafjäll blickar de ut över vidderna med en tydlig mission att sätta världen irörelse.””Vi är mycket glada och stolta av att tilldelas priset som ÅretsIT-entreprenör och vill passa på att tacka alla våra medarbetare,samarbetspartners, finansiärer, kunder och återförsäljare”, säger Jin Moen ochMarie Persson Björkman, grundare av Movinto Fun.MovintoFun sätter världen i rörelse genom att skapa innovativa produkter som fårmänniskor att röra på sig och ha kul. Oriboo är bolagets förstaprodukt och ett världsunikt koncept – en bärbar spelprodukt fyllt med kärlekoch känsla. Produkten lanserades på den svenska marknaden i augusti 2012. www.oriboo.com