Berries by Astrid i final i Inissions entreprenörstävling

STING-bolaget Berries by Astrid är finalist i Inissions entreprenörstävling. Vinnaren i tävlingen får industrialiserings- och tillverkningstjänster till ett värde av 1 miljon kronor. Tävlingen arrangeras i samarbete med Almi Företagspartner och SEB.

I hård konkurrens har tre finalister utsetts i Inissions entreprenörstävling. En av dem är STING-bolaget Berries by Astrid. Tävlingen avgörs vid Innovationstorget på Elmia Subcontractor i Jönköping onsdagen 7 november.Berries by Astrid utvecklar världens första smoothieautomat för välbesökta platser såsom tågstationer, gallerior, gym och flygplatser. Automaten har touch-skärm, mobil betalning och en hygienisk lösning för automatisk servering av smoothie. De tre recepten är även de framtagna av Berries by Astrid, och med särskild tonvikt på hälsa.Idén med en smoothieautomat uppstod då Astrid arbetade som cancerforskare vid Lunds universitet. Efter doktorsexamen tog hon steget och valde företaget framför en utstakad karriär på anrika Stanford University i USA, något hon aldrig ångrat.– Jag såg marknadens behov av ett sunt mellanmålsalternativ, och att vi med vår produkt kunde bidra till en bättre folkhälsa redan idag. Vad vi erbjuder är egentligen en distributionslösning för sund mat, på en global marknad, säger grundaren entusiastiskt.De andra finalisterna är Neckmike Headset Pro, en vidareutveckling av Neckmike headset och är utvecklat för att användas i mobiler och komradio i svåra och bullriga miljöer, och Ferroamp, som tagit fram en ny typ av produkt som kombinerar en växelriktare för solceller med ett lokalt energilager.– Inission är sprunget ur entreprenörskap och en stark tro på konkurrenskraftig svensk produktion. Vi strävar ständigt efter att utmana branschen på olika sätt, och dessutom älskar vi tillväxt. Ur det kommer många idéer och en av de djärvare realiserar vi nu i och med denna tävling som redan innan avgörandet blivit en succé, säger Olle Hulteberg, VD på Inission.Tävlingsbidragen och dess representanter kommer att finnas tillgängliga i Inissions Monter under onsdagen, både före och efter finalen.Inission erbjuder krävande industrikunder i Norden skräddarsydda tillverknings- och logistiktjänster för kompletta elektroniska produkter, samt utvecklar och förvaltar dessa över hela livscykeln. Företaget finns i Stockholm, Göteborg, Munkfors och Tallinn. www.berriesbyastrid.com