Israelisk riskkapitalist och superentreprenör medverkar på STING Day

För tredje året i rad arrangerar STING (Stockholm Innovation & Growth) STING Day, ett networkingevent där innovatörer och entreprenörer från mer än 60 startups och expansionsbolag, över 70 investerare samt nyckelpersoner inom forskning och industri, möts för att nå produktiva samarbeten och skapa långsiktiga affärsrelationer. En rad spännande talare från hela världen kommer att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper, bland andra den världsberömda israeliska riskkapitalisten och entreprenören Dr. Erel Margalit.

”Israel och Sverige ligger båda i framkant gällande teknikutveckling och forskning. Våra länder har mycket gemensamt och jag ser goda förutsättningar för samarbete och framtida investeringar”, säger Dr. Erel Margalit, grundare och ordförande i JVP, Jerusalem Venture Partners. Dr. Margalit har av Forbes utsetts till en av världens mest inflytelserika riskkapitalister utanför USA, och till Israels mest framgångsrika riskkapitalist av The Marker Magazine. Vidare har han bland annat förvandlat det svenska mjukvaruföretaget QlikTech från ett småskaligt företag till ett Nasdaq-noterat bolag värderat till över 12 miljarder kronor.”Det är otroligt spännande och inspirerande att Dr. Erel Margalit har valt att delta på STING Day. Israel och Sverige är två länder som står inför liknande utmaningar och möjligheter, med en liten hemmamarknad och nystartade företag som snabbt måste internationalisera sig för att kunna försvara sin ställning i den globala konkurrensen”, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING.Den 3 maj firar STING även 10-års-jubileum med fest och galamiddag på Berns för specialinbjudna gäster och företag. Under kvällen kommer bland annat STINGs ”Star of the Decade” att utses. Priset går till ett bolag som bevisat sin styrka och potentiella varaktighet på den internationella marknaden.