takeoff1206

Det är examenstider runt om i Sverige och så även på affärsacceleratorn STING. De tre bolagen Barnebys, DoReMir och Virtuell Media, som avtackades vid en Take off-ceremoni på tisdagen, har alla stor global marknadspotential och gör sig nu redo att erövra världen.

Stämningen var på topp när tre drivna entreprenörsbolag tog examen från affärsacceleratorn STING (Stockholm Innovation & Growth) vid en Take off-ceremoni i tisdags. Barnebys, DoReMir och Virtuell Media verkar inom så vitt skilda områden som antikviteter, musik och bygg, men siktar alla på att ha hela världen som marknad inom en snar framtid.– I och med den här Take off-ceremonin har bolagen bevisat att de levt upp till våra krav och nått alla milestones. De är ”certified by STING”. Det är tre riktigt spännande bolag som nu är på väg ut i världen, sa Raoul Stubbe som är affärscoach på STING.Barnebys kom till STING för ganska precis ett år sedan. De hade hittat ett hål i marknaden för antikviteter och bestämt sig för att fylla den genom att bli ”ett Hemnet för auktionshus”. Barnebys har skapat ett lättanvänt och snabbt verktyg för att söka föremål som auktioneras ut av de etablerade auktionshusen. Under året på STING har Barnebys etablerat sig som en erkänd aktör på marknaden och har idag 25 000 besökare per vecka. De har just startat ett samarbete med Sotheby’s som är världens största auktionshus, och söker nu expansionskapital för att kunna rulla ut konceptet internationellt.DoReMIRs grundare Sven Ahlbäck och Sven Emtell inledde sin presentation med att spela ett improviserat stycke på keyboard och elbas. Sekunden efteråt kunde de visa upp notbilden från stycket de just spelat på en datorskärm. Bolaget har utvecklat den avancerade programvaran ScoreCleaner som förstår musikstruktur och skapar noter av det man spelar.Under sina 18 månader hos STING har DoReMIRs team färdigställt och lanserat musikprogrammet, säkrat finansiering för tillväxt, påbörjat sin internationalisering samt lyckats attrahera flera välkända musiker som ambassadörer för sin produkt. Vid årets STING Awards tilldelades de årets utmärkelse för ”Speed”.– STING har hjälpt oss att förstå vad som är viktigt när man ska bygga upp ett företag. Som amatör kan man se en massa möjligheter, men här har vi fått hjälp med att fokusera och att göra saker i rätt ordning. Dessutom har STING bidragit med sitt breda nätverk. Via STING har vi etablerat många värdefulla kontakter, bland annat med investerare, sa Sven Ahlbäck.Det tredje bolaget att ta examen var Virtuell Media, som har lanserat tjänsten MySketch. Bolagets grundare står även bakom framgångssagor som Familjeliv och Bröllopstorget. MySketch är ett konsumentinriktat ritverktyg för att skapa och visualisera planritningar. Verktyget är gratis och innehåller även sociala funktioner så att medlemmarna kan kommentera på varandras ritningar och ge tips och input. www.barnebys.comwww.scorecleaner.comwww.mysketch.se