tomologic-nco2

Tomologic är ett av Sveriges hetaste unga teknikbolag just nu. Detta bekräftades ytterligare av segern i Nordic Cleantech Open som avgjordes i finska Lahti den 25 april. Nordic Cleantech Open är en tävling som identifierar, uppgraderar och synliggör de 25 bästa nystartade miljöteknikföretagen i Norden varje år.

– Priset är en kvalitetsstämpel för oss. Nordic Cleantech Open är en fantastisk arena med många riktigt intressanta investerare på plats, säger Josefin Nordström, CFO på Tomologic.Tomologic har utvecklat ett unikt verktyg för att radikalt minska metallspill i tillverkningsindustrin. Upp till 50 procent mindre spill kan åstadkommas med hjälp av Tomologics skärningsmetod. Energiförbrukningen i den tunga basindustrin kan därmed minska avsevärt världen över. Vilket ökar utnyttjandegraden av råvaror, sparar enorma summor pengar och skonar miljön.– Vi har lyckats att lösa ett stort problem för tillverkningsindustrin och kommer inom snar framtid att sätta en ny industristandard, konstaterar Josefin Nordström vidare.Tomologics grundare och VD Magnus Norberg Ohlsson har mångårig erfarenhet som maskinoperatör inom tillverkningsindustrin. Det var här visionen till innovationen föddes.– Jag har suttit många produktionstimmar och funderat över smartare sätt att skära ut metall, berättar han.Tomologic står inför en global expansion och har inlett dialog med ett antal investerare för att ta in kapital – och ytterligare kunskap och nätverk – i bolaget.Under Nordic Cleantech Open-tävlingen hade teamet från Tomologic träffat investerare från Europa, USA, Kina och Indien.– Bara att vi har deltagit i detta forum har öppnat många nya dörrar till framtida investering i bolaget, fortsätter Josefin Nordström.Tomologic har redan ett antal pilotkunder och kommer under det kommande året skala upp.www.tomologic.comwww.nordiccleantechopen.com