Doctors20

På eHälsa-eventet ”Doctors 2.0 & You” i Paris den 24 maj tog iDoc24 hem startuptävlingen för bästa eHälsa-tjänst. Juryn, bestående av läkare och experter från läkemedelsindustrin, gav iDoc24 följande motivering: En tjänst som använder mobil hälsa på ett elegant sätt och ger nytta till allmänheten med en fungerande affärsmodell.

Doctors 2.0 & You är en internationell social media-konferens med syfte att kartlägga hur läkare använder ny teknik för att kommunicera med andra aktörer inom hälsovården. iDoc24 utsågs till bästa eHälsa-tjänst bland totalt elva finalister, där finska Laastari, Minutkliniken, också ingick. ”Vi ska snart lansera tjänsten på franska och italienska så utmärkelsen kommer i rätt tid, vilket är jätteroligt! Vi får mycket uppmärksamhet och folk tycker att vi gör ett bra arbete för såväl allmänheten som läkare”, säger Dr Alexander Börve, grundare av iDoc24, som pitchade och talade på konferensen.Bland finalisterna återfanns även bolag från Frankrike, Holland, Indonesien och USA. Enligt Alexander Börve ligger Sverige i framkanten av sjukvårdstjänster i mobilen, nästan två år före övriga Europa, uppskattar han. ”Vi har fått mycket positive feedback från Cancerfonden för vårt preventiva arbete inom hudcancer. Jag tror vi kommer att förändra världen till det bättre och sätta Sverige på kartan inom eHälsa”, säger Alexander Börve.[På bilden: Alexander Börve och Denise Silber från Basil Strategies, arrangör av Doctors 2.0 &You.] iDoc24