STINGs-star-of-the-decade

På torsdagen firade STING 10-årsjubileum med stor fest och galamiddag. Under kvällen delades priser ut till årets bästa bolag i fyra kategorier. Hederspriset, STINGs ”Star of the Decade”, gick till internationella framgångssagan Videoplaza, som har utvecklat ett annonssystem för webb-tv.

Många av STING-bolagen har utmärkt sig genom åren och flera har nått stor internationell framgång. I samband med 10-årsjubileet tog affärsacceleratorn tillfället i akt att lyfta fram några av sina mest framgångsrika bolag. Fyra priser, i kategorier som STING identifierat som framgångsfaktorer för tillväxtbolag, delades ut; mod, handlingskraft, snabbhet och team.Vinnare av STING Awards 2012:Courage – Anders Lundblad och Björn Westerholm, myFCDrive – Liisa Petrykowska, IgnitiaSpeed – Sven Ahlbäck och Sven Emtell, DoReMIRTeam – Antrad MedicalSTINGs ”Star of the Decade” delas ut till ett bolag som bevisat sin styrka och potentiella varaktighet på den internationella marknaden.”Sedan starten 2007 har Videoplaza verkligen imponerat! Bolaget har utvecklats från en startup till ett framgångsrikt tillväxtföretag med kunder på 17 marknader världen över och attraherade nyligen 12 miljoner dollar i internationellt riskkapital för fortsatt expansion”, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING.”Att bli utsedda till ‘Star of the Decade’ känns jättekul. Det här ger oss ett bra tillfälle att reflektera och se tillbaka på vår resa”, säger Dante Buhay, en av Videoplazas grundare. “Det viktigaste för vår framgång har nog varit att rekrytera rätt personer. Vi hade inte kommit dit vi är idag utan den positiva energin och det engagemang som finns i bolaget. STING var viktiga för oss i starten; att vara ett STING-bolag är lite som att ha riktigt bra föräldrar”.Samma dag hölls STING Day för tredje året i rad. Innovatörer och entreprenörer, investerare och nyckelpersoner inom forskning och industri deltog vid det välbesökta networkingeventet i Kista.Sedan starten 2002 har STING antagit och stöttat 92 unga innovationsbolag. 67 av dessa fortsätter att utvecklas, vilket innebär en överlevnadsgrad på nära 80 procent. 2011 var antalet anställda i STING-bolagen över 500 och av den totala omsättningen på 298 miljoner kronor kom 82 procent från export. www.videoplaza.comwww.myFC.comwww.ignitia.sewww.doremir.comwww.antrad.se