STING Day 2012 case

Om en vecka anordnar affärsacceleratorn STING, för tredje året i rad, STING Day, ett nätverksevent med syfte att skapa nya affärsmöjligheter som gynnar startupbolag i deras internationella tillväxt. På eventet den 3 maj deltar närmare 50 STING-bolag och dessutom ytterligare ca 15 spännande nya startups som speciellt valts ut att delta.

– Det var en tuff, men mycket inspirerande, uppgift att välja ut de vinnande bidragen. Totalt fick vi in 79 ansökningar, och en stor andel av startupbolagen kom från Internet/mediabranschen men även flera cleantech och medtech case fanns med. De utvalda bolagen kommer att pitcha sin affärsidé på STING Day för STINGs affärscoacher, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).Utöver kvalificerat nätverkande i form av speed meetings kan deltagare på STING Day ta del av fantastiska entreprenörsresor, workshops med fokus på internationell expansion, och insikter om entreprenörskap och internationalisering från många olika delar av världen.På talarlistan finns bland andra Erel Margalit, Jerusalem Venture Partners (JVP); Christina Lampe-Önnerud, Boston-Power; John Elvesjö, Tobii Technology; Måns Hultman, QlikTech; Laurel Bowden, Greylock Partners; och Victor Jacobsson, Klarna.Hela listan på de ca 60 medverkande innovationsbolagen hittar du här: www.stingday.se/companies. Datum och plats: Torsdag 3 maj, Kista Science Tower, Färögatan 33 i Kista Pressanmälan: Jill Lindström, jill.lindstrom@stockholminnovation.com, 072-213 14 22Talarlista: www.stingday.se/speakers Program: www.stingday.se/program De speciellt utvalda bolagen till STING Day 2012 är:Arble är en webbtjänst som ger möjlighet att använda online media på ett nytt sätt, genom att användare kan skapa interaktiv informationsgrafik med sina utvalda videos, fakta och bilder. www.arble.org Billboo flyttar det traditionella matchprogrammet till fansens mobiltelefoner och minskar därigenom sportklubbars kostnader, möjliggör realtidsuppdateringar, samt ger sponsorer en möjlighet att nå varje enskilt fan med sina budskap. www.billboo.com Blicko är en engagerande, fullständig och flexibel lösning för publik uppspelning av musik. Tjänsten kan liknas med en digital jukebox, som passar utmärkt för publika affärsverksamheter, t ex kaféer, restauranger, barer och hotell etc. www.blicko.com  Ekofektiv säljer lösningar för energieffektivisering i fastigheter, baserade på en egenutvecklad plattform, och konsulttjänster för att projektera, facilitera, och utveckla lösningar baserade på förnyelsebar energi och energieffektivitetshöjande åtgärder. www.ekofektiv.com  Fanchinima gör det lätt och roligt för människor att göra egna filmer genom att simulera den verkliga världens filmskapandeprocess. Tekniken är utvecklad i samarbete med KTH. Bolaget lanserar till sin första målkundgrupp i Las Vegas i juni 2012. www.fanchinima.comGeveo Controlprint är ett webbläsarbaserat grafiskt mallsystem för mallstyrd trycksaks- och PDF-produktion. Controlprint gör organisationen mer effektiv genom att ta bort onödiga arbetsmoment, samtidigt som alla i organisationen hjälps åt att exponera varumärket på rätt sätt. www.geveo.se   Inerventions utvecklar Elektrodress, ett unikt hjälpmedel för personer med bland annat CP, MS och stroke. Med hjälp av ett enkelt plagg stimuleras spastiska, stela och värkande muskler med elektroterapi som därmed slappnar av, vilket ger patienten förbättrad funktion. www.inerventions.se Mercene Labs utvecklar och säljer produkter baserade på en unik polymerplattform som kombinerar skräddarsydd materialprestanda med direkt sammanfogning till en mängd material. Biosticker™ accelererar medicinsk forskning genom att länka samman vanliga substrat använda inom protein- och DNA-analys med existerande automatiserad laboratorieinfrastruktur. www.mercenelabs.com   Merchii möjliggör produktplacering genom att låta bloggare tagga produkter i sina egna bilder och driva relevant trafik till de e-handlare som säljer produkten. För e-handlare ger detta ökad försäljning, och genom provision på försäljning tjänar bloggare mer pengar. www.merchii.comOpenRatio har utvecklat en unik teknologi som tillåter individer och företag att, utan någon som helst tidigare app-design- eller app-programmeringskunskap, skapa och publicera mobila applikationer för en rad olika mobila enheter och plattformar, bland annat iOS, Android, Windows Phone 7 och HTML5. www.openratio.com Severalnines erbjuder driftsättning, övervakning och skalning av databaser i molnet. Severalnines gör det enkelt och tillgängligt för alla. Bolagets produkter har till dags dato använts, av utvecklare och systemadministratörer med olika kompetensnivåer, i över 7000 installationer världen över. www.severalnines.com  Sonetel är det enda företaget i världen som tillhandahåller en gratis, global, molnbaserad telefonväxeltjänst till små och medelstora företag. Sonetels vision är att bli den självklara lösningen för entreprenörer världen över som omedelbart vill ordna sitt företags interna och externa kommunikation vad gäller telefoni, video och chat. www.sonetel.com  Stope är en plånbok för media. För att läsare på webben ska vara beredda att betala för innehåll kräver de en smidig registrering och en enkel köpprocess av artiklar eller prenumerationer, samt att det är prisvärt. Stope möjliggör detta och erbjuder flera olika betalningssätt. www.stope.com Studentity hjälper studenter att ta tillvara på sitt sociala liv under studietiden. Genom ett avancerat matchningsfilter, en skräddarsydd eventkalender och en anslagtavla 2.0, kan studentföreningar och företag effektivisera sin marknadsföring och göra sig synliga för den rätta målgruppen. www.studentity.se