SoMa Tour till Founders Den

Special Treatment

Special Treatment

Jag hade turen att bli introducerad till Founders Den, ett mer slutet kontorshotell men enbart för speciella gäster. Fick tillfälle att prata med Jason Johnson, en av de fyra grundarna. Jason är serieentreprenör med flera spännande startups, bland annat Rethink books och TEDxSF bakom sig, och han kan inte sluta. Just nu har han ett stealth mode company.

De andra tre grundarna är i samma klass. De skapade Founders Den för att de ville omge sig med andra coola entreprenörer och skapa ett kluster med de bästa startups-en, rookies göre sig icke besvär.

Man får endast tillträde om man blir rekommenderat av någon i deras nätverk där det finns namn som Drew Johnson, CEO på Dropbox; Elad Gill co-founder och CEO på Mixer Labs, som köpes av Twitter; Ethan Bird, dirctor på Facebooks developer team, m fl.

Founders Den drog igång i januari 2011 och tar in ca 20 bolag för en sex månaders period. De är inne på tredje omgången nu där det bl a finns ett finskt bolag, BetterDoctor.

Bolagen, som kan ha upp till sex anställda, finansieras oftast med pengar som entreprenören tjänat på sina tidigare bolag och går därför ofta direkt in i en A-runda under perioden. Founders Den-grundarna är ibland med på ett hörn.

Founders Den

Founders Den

Kostnaden att sitta där är $500/arbetsplats och månad, all inclusive, och minimiperiod är alltså sex månader. Många som sitter där har jobbat på de stora bolagen som Facebook och Google. Jason har lovat att han kommer att acceptera att screena bolag som jag rekommenderar – vore kul om det blev av! :-)

De har typiska fokus som apps, social integration, software och media. Coaching kan man glömma – de tar inte in bolag som kräver det. Nätverkandet och de events de ordnar är ”added value” plus hip-faktorn med ”The Den”, som drar dit många VCs – de vet att de får träffa de bästa! Ni som vill hamna på radarn, gå in och registrera er på www.angellist.com .

Sammantaget, det finns verkligen många fantastiska ställen för våra bolag att ha som startpunkt för sina USA-etableringar! Ser fram emot att vårt första bolag kommer på plats! Vilket blir det? ;-)