MetaCalfes lag för startups!

Kommer ni ihåg när alla pratade om Metcalfes lag? Jag har sett den exemplifierad på det sociala planet gång på gång här i Silicon Valley. Visst,  LinkedIn och Facebook gör detta i den digitala domänen, men inget går upp mot fysiska möten mellan många och engagerade människor som vill förändra världen.

Plug & Play i Palo Alto, CA

Plug & Play i Palo Alto, CA

I Plug & Play’s Community trängs  150 startups från hela världen under ett tak; i en byggnad som har härbärgerat en del andra obetydliga startups som Google, Paypal  och Logitech.

Förutom intensiteten slås man kanske mest av den öppna attityden. Här pratar man inte om NDA eller har en massa hemligheter. Istället ser man styrkan i givandet och tagandet. Nätverket ger mer tillbaka till noden än vad noden ger till nätverket. Logiken är självklar! Faktum är att det här kan vara själva nyckeln till framgången här. Kolla in artikeln i Forbes.

Det här är ju något som vi faktiskt har lite av i Sverige också. Vi litar på varandra, kanske lite blåögt men i alla fall. Det som gör mig lite ledsen dock är att Sverige är så uselt representerat i San Fransisco jämfört med de flesta.

Visst vi har många entreprenörer här som Nicolai  och Adiba, men om man jämför med vad Finland gör, till exempel, så är vi ljusår efter.

Såg ni föresten att Ditto köptes av Groupon? Ett tecken så gott som något.

/Raoul