33-listan-2012

När Ny Teknik och Affärsvärlden igår, för femte året i rad, pekade ut Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag återfanns fem STING-bolag på 33-listan: DoReMIR, automatisk musiknotation; PeePoople, självsanerande engångstoalett; Scint-X, teknik för skarpa röntgenbilder; SEEC, smarta energilager; och Tomologic, effektivare skärplaner för metall.

– Det är fantastiskt roligt att flera bolag inom STING-sfären uppmärksammas även i år. Alla fem bolag har stora internationella expansionsplaner och tre av dem har vår riskkapitalfond STING Capital investerat i, säger Pär Hedberg, VD och grundare av affärsacceleratorn STING (Stockholm Innovation & Growth).På 33-listan fanns i år 20 nykomlingar och bolagen var spridda inom it, energi, medicinteknik och andra branscher.– Det är glädjande att vi fått in 250 nomineringar, säger Mats Engström, chefredaktör på Ny Teknik. Bredden är stor och visar styrkan i Innovationssverige. Mobiltjänster är ett snabbväxande område, men också till exempel designade material utvecklas fort.– I år var det fler nominerade bolag än något år tidigare som slogs om de 33 platserna på listan. Det var nytt rekord och säger mycket om vilken enorm bredd och kvalitet det finns bland Sveriges unga teknikbolag, säger Jon Åsberg, chefredaktör för Affärsvärlden.KriterierListan “Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag” sammanställs gemensamt av redaktionerna på tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden. För att få vara med på listan ska bolaget:  •    Utveckla en unik produkt eller tjänst kring en innovation•    Ha en stor internationell potential och förutsättning att förändra spelreglerna i sin bransch•    Vara Sverigebaserade•    Vara max sju år (ha startat tidigast 2005)•    Ej vara börsnoteradeLäs mer om STING-bolagen på 33-listanwww.doremir.comwww.peepoople.comwww.scint-x.comwww.seec.sewww.tomologic.seMer informationLäs mer om 33-listan samt ta del av alla utvalda bolag: www.nyteknik.se/33listan