Buzz på WMC 28/2

Har idag djupdykt i Googles monter bland de bolag som utvecklar på Android.  Mycket spännande bolag inom information sharing, integration av olika källor som FB, Twitter, mail, etc. i portaler, och massa coola spel. Kommer att lista många av bolagen i ett annat inlägg. Kollade på den nya versionen av Googles OS, ”Icecream Sandwich”, som bl a kan dela applikationer mellan två Googletelefoner genom ”Google Beam” kan lägga bilder bredvid varandra för panorama bilder m.m.

Tittade på Googles Wallet-lösning som man uppenbarligen lägger mycket kraft på i samarbeten med bland annat Mastercard och Citibank. En snygg lösning som, i samarbeten med olika retaliers som till exempel Banana Republic, kan hantera rabattkuponger på ett smidigt sätt. Kunden kan registrera rabatterna i mobilen så att när en betalning ska göras så får jag rabatten automatiskt, utan att behöva komma ihåg att ha med mig eller visa upp kupongen – bra för mig som aldrig orkar hålla reda på det annars. Kan Wrapp integrera sig månne? Än så länge har man inte så många användare på Google Wallet, uppskattningsvis lite mer än 100,000 så här långt.

Det svaga intryck som Microsoft gav igår med Windows Mobile uppvägdes av Nokias satsning i en jättemonter där Lumia 900 var ett stort nummer. En annan spännande nyhet var Nokias superkameramobil 808 som har en fantastisk kamerafunktion som man jobbat med i flera år. Den har en upplösning på 38 megapixels och Carl Zeiss optik. Fick möjlighet att titta närmare  på den och upplösningen var verkligen spektakulär. Den har INTE Windows Mobile utan Symbian OS. Finns ute på marknaden i Q2 till ett pris på gissningsvis 4,500 kr. En telefon med NFC fanns i montern och det var Nokia 700. Den är en komponent i den betalningslösning Nokia jobbar med. Där är det många som slåss om utrymmet; Google, Paypal, Ericsson (se mer nedan) och många andra. Nokia har ett alternativ som i huvudsak är ett SDK (software Development Kit) för operatörer.

I Ericssons monter, som var ett closed event, fanns mycket spännande och jag kollade bland annat på deras betallösning eWallet som syftar till att hjälpa operatörer med money transfers i samarbete med Western Union. Deras första kund är en stor Sydafrikansk operatör. Ericsson vill gärna bli ett clearing house mellan operatörer och driver nu på för att få dem att agera.

Allt för idag!