Buzz på Mobile World Congress i Barcelona 27/2

Mobile World Congress 2012

Mobile World Congress 2012

Efter en fakirflight är jag nu sex timmar senare på plats i Barcelona och på Mobile World Congress 2012. Mässan är klart större än jag trodde men inte så stor som Cebit, gudskelov. Ramlade rakt in i hall 8 där Google hade en jättemonter med temat Android, och det vimlade av bolag som visade appar – mycket imponerande! Dock utan referensramar så tycker jag att det kunde vara intressant att se hur Microsoft valt att presentera sitt Windows Mobile.

Knallade över till en annan hall och hittade Microsoft – vilket platt fall! En liten monter med i stort sätt ingen aktivitet, inga bolag visades upp. Temat var att man skulle få sin mobil ”smoked” i en obegriplig tävling. Utmanaren och en Microsoftperson stod på en scen där den senare visade upp sin telefon för att påvisa ett resultat på sin EGEN telefon. Helt omöjligt att se något från där jag stod och tror inte någon annan fattade så mycket heller. Konstigt! Varför gör inte Microsoft en större ansträngning att pusha något som är så viktigt?

Efter att ha scannat av flera hallar – återkommer om det – avslutade jag dagen i Sverigemontern där det minglades friskt! Pratade med Björn från myFC som var full av energi och väldigt nöjd med hur det snurrar på. Stor efterfrågan just nu på deras portabla bränsleceller, och om 2013 kommer bara i närheten av hans förhoppningar blir det ett kanonår!

En annan snackis är att Neonode fått flera patent godkända som påverkar en massa funktioner vi har i våra iPhones och Samsungs. Svepningstekniken för att aktivera skärmen, att zooma med fingrarna m.m. är patent som Neonode håller. Vad kommer det att innebära visavi de stora mobilaktörerna?

Det var allt för tillfället!