HelioCaminus EIT-finalist

HelioCaminus AB är ett av tre nystartade energibolag som tävlar om första platsen i EIT Entrepreneurship Awards med sin termiska solfångare EOS. Finalen äger rum den 21 februari i Bryssel.

HelioCaminus utvecklar den termiska solfångaren EOS som effektivt omvandlar solljus till användbar värme för fastigheter. Den genererar högre effektivitet än existerande system, är lätt att installera och underhålla på grund av den modulära designen och är estetiskt tilltalande och ”smälter in” i takets utseende.”Vi tycker det är fantastiskt kul att vara en av finalisterna! Vi ser detta som en spännande möjlighet att skapa kontakter och ta ett steg ut i Europa”, säger Erik Hindrikes, sälj- och marknadschef på HelioCaminus.EOS omvandlar effektivt solljus till användbar värme för villaägare, bostadsrättsföreningar och fastighetsförvaltare och minskar påtagligt koldioxidutsläppen och den köpta energiförbrukningen.European Institute of Innovation and Technology (EIT) etablerades 2008 och verkar för innovation och hållbar tillväxt inom EU.EIT Finalist: HelioCaminus wants to see a solar collector on every roofwww.heliocaminus.sewww.eitawards.eu