brighter order

Brighters lansering av sin patenterade allt-i-ett produkt Brighter One™ för egenvård av diabetes beräknas ske under slutet av 2012. Redan nu har Rubin Medical lagt en första order på 5 000 Brighter One™ för den nordiska marknaden.

”Vi är verkligen ivriga att få börja marknadsföra Brighter One i norden”, säger Mikael Cederhag, grundare och ägare av svenska Rubin Medical, som marknadsför och säljer medicintekniska produkter med fokus på diabetesvård i Skandinavien.Affären gäller både själva produkten Brighter One™ och även blodsockertester till denna. Vid normal användning förbrukar en användare av Brighter One™ mellan 2 och 15 blodsockertest om dagen. En försiktig prognos ger att ordern beräknas generera en omsättning på minst 24,5 miljoner kronor över drygt två år.”Det glädjer mig att ha första ordern på plats och jag ser verkligen fram emot att få skeppa ut produkten så snabbt som möjligt. Enkom med denna order i ryggen vet vi att vi kommer stå på stadiga ben direkt”, säger Truls Sjöstedt, VD på Brighter.På de nordiska marknaderna finns det ungefär 1,5 miljoner diabetiker och närmare 500 000 beräknas vara insulinbehandlade. www.brightercompany.com