SEEC hetaste cleantechbolag

SEEC utsågs den 23 november till ett av Sveriges hetaste cleantechbolag på Greentech Day 2011 på Tekniska museet i Stockholm. Konferensen anordnades av tidningen Miljöaktuellt i samarbete med Energimyndigheten, Tillväxtverket och Sveriges ingenjörer.

Årets tema på konferensen var ”Från lokalt till globalt – utmaningarna och möjligheterna för svenska miljöteknikföretag”. SEEC mottog utmärkelsen för sin klimatinnovation för uppvärmning och kylning av fastigheter som kan reducera energiförbrukningen med upp emot 70 till 90 procent genom att energin lagras istället för att produceras. Sommarens överskott av värme lagras i marken och används för uppvärmning under vintern. Eller omvänt, kyla på vintern lagras för att användas till kylning av fastigheter på sommaren – kostnadseffektivt och med minimal miljöpåverkan.
”För att nå svenska och globala miljömål behövs ny teknik som är effektiv både miljömässigt och ekonomiskt. Just nu har vi flera projekt igång och växer ständigt. Vi är stolta över utmärkelsen och jag är övertygad om att detta kommer att hjälpa oss att sprida vår teknologi både i Sverige och utomlands”, säger Andreas Andersson, VD på SEEC. Idag bidrar fastigheter till en stor andel av koldioxidutsläppen och står dessutom för runt 40 procent av den globala energiförbrukningen.