Peo Nilsson ny coach

Peo Nilsson har arbetat inom internet/media de senaste 18 åren, framför allt med att starta och bygga upp bolag. Han har bland annat varit VD i Pacer som förvärvades av franska Valtech, och i Industrimedia vars verksamhet förvärvades av danska Allerkoncernen. Den senaste startupen han drev var Booli.se. Nu tar han steget in i STING för att coacha nystartade bolag inom framför allt internet/media.

”Jag tycker det är fantastiskt roligt att bygga bolag! Genom åren har det blivit många erfarenheter och lärdomar – från framgångar såväl som misstag. Att kunna dra nytta av de erfarenheterna och hjälpa STING-bolagen att växa till konkurrenskraftiga, internationella tillväxtföretag ska bli otroligt spännande och givande. Och att därtill ofta få chansen att lära sig nya saker på vägen är kanske det som driver mig allra mest”, säger Peo Nilsson.Peo har lång erfarenhet av kapitalanskaffningar, från privata investerare och VC-bolag, och erfarenhet från arbete inom riskkapitalbranschen, bland annat på CapMan och mediekoncerner som Bonnier och Aller. Vidare har han coachat team och företagsledningar i bolag från rena startups till omsättning på 350 MSEK, och arbetat med internationalisering av bolag i Norden, Frankrike, USA, Tyskland och Ryssland. Med en CV som visar på en bred erfarenhet från internet/mediabranschen och ett gediget nätverk av värdefulla affärskontakter är Peo Nilsson väl förberedd att möta de utmaningar som ställs på unga medie- och internetbolag idag. En sådan utmaning, menar han, är att inom internet/media är egentligen hela exportföretagsbegreppet förlegat, man bygger en internationell närvaro på ett helt annat sätt än inom t ex tillverkning, retail eller traditionella tjänsteföretag.”En av sakerna som särskiljer startups inom internet/media från andra branscher är att det i ännu högre grad här handlar om hur duktig man är på genomförandet. Vilken idé du än har, hur briljant den än är, så är sannolikheten väldigt hög att någon redan gjort något identiskt eller liknande”, säger Peo Nilsson.Hur gör man då för att lyckas på en arena där man inte kan skydda sin idé bakom några patent, där man ofta måste arbeta med mer än en målgrupp och där dessutom spelplanen förändras snabbare än vad som skett i någon annan bransch i världshistorien? Peo Nilsson pekar återigen på vikten av fokus på genomförandet men även på personliga egenskaper och kunskap.”Har du drivet, affärssnillet, säljförmågan, förståelsen för vad som bygger den bästa användarupplevelsen, nätverket, kapitalet och, kanske framför allt, viljan att offra en hel del för att bygga en internationell succé så stiger dina chanser att lyckas. Det är bland annat några av de här bitarna jag ser fram emot att bidra till att stärka hos våra startupbolag på STING”, säger Peo Nilsson.Peo Nilsson har en civilekonomexamen från Handels i Stockholm och Wirtschaftsuniversität Wien och har även studerat ryska vid Försvarets tolkskola.  Förutom sitt uppdrag på STING sitter Peo i styrelsen för Booli Search Technologies AB.