Rehact Green Mentorship

Intresset för miljöteknik ökar ständigt. Ett tecken på detta är Niklas Zennströms ”Green Mentorship Award” där finalisterna nu har utsetts. Bland de fyra finalisterna finns det prisbelönta cleantechföretaget Rehact AB med sin innovativa lösning för energisnåla byggnader.

Rehacts tekniklösning har redan tidigare väckt stor uppmärksamhet internationellt och företaget har bland annat fått hjälp från Energimyndigheten med att föra ut tekniken. Konceptet har vunnit flera internationella priser och utmärkelser, bland annat i USA, Sverige, Norden och Kuwait. Nu har STING-bolaget Rehact även fångat intresset hos juryn för Green Mentorship Award.Green Mentorship Award har skapats av Zennström Philanthropies för att belysa och lyfta fram det arbete som utförs av entreprenörer i Sverige för att tackla klimatförändringarna och skapa en framtid med låga koldioxidutsläpp. Vinnaren kommer att få personlig handledning från Niklas Zennström, en av grundarna av Skype, det internationella riskkapitalbolaget Atomico samt en av grundarna av Zennström Philanthropies.–Jag är mycket stolt över möjligheten att få Niklas Zennström till mentor. Rehacts intelligenta värmeväxlare har en tydlig koppling till smarta hem och internettekniken, och att få med Niklas i utvecklingen skulle öka våra möjligheter enormt, säger Svante Bengtsson, VD för Rehact.Under november kommer Rehacts VD Svante Bengtsson att intervjuas av Niklas Zennström som en del av den slutliga bedömningen. Vinnaren kommer att tillkännages vid Dagens Industris energikonferens den 12 december. En del av vinsten består i att Niklas Zennström personligen kommer att engagera sig och sitt nätverk i det vinnande bolaget för att påskynda kommersialiseringen av tekniken. www.rehact.segma.zennstrom.org