Cortus syngas

Cortus prototyp på 500-kilowatt av den patenterade förgasningsprocessen WoodRoll® producerade framgångsrikt den första omgången grön syngas (syntesgas) vid försök på Lidingö i Stockholm den 31 augusti.

– Det är oerhört spännande tider för oss eftersom vi nu har ett 500 kilowattsystem som levererar förstklassig syntesgas – för första gången! Det här är verkligen ett viktigt steg mot full kommersialisering av vår förgasningsteknik, säger Rolf Ljunggren, VD på Cortus AB.Resultaten visar att sammansättningen av den producerade syntesgasen verifierar tidigare testresultat. Nu siktar Cortus på att optimera resultaten ytterligare inför nästa steg, som blir att införliva en pyrolysreaktor i den nuvarande förgasningsprototypen.Besökare från Sverige, Tyskland, Kina och USA har uttryckt stort intresse för Cortus framgång med att få fram syntesgas från biomassa genom WoodRoll®-tekniken.