Cleantech London

Sju utvalda STING-bolag inom miljöteknik ska träffa ett 20-tal investerare i London den 1 juni. Startup-bolagen har inlett en internationalisering och söker expansionskapital. Eventet, Stockholm Cleantech Showcase, arrangeras i samarbete med Svenska ambassaden i London, Stockholm Business Region och brittiska Cleantech Investor.

Enligt Cleantech Scandinavias kartläggning av cleantechinvesteringar år 2010 visar alla nordiska länder förutom Sverige en ökning i cleantechinvesteringar under året. Det finns därför ett behov för svenska bolag att söka finansiering och skapa nätverk på den internationella arenan. – Den stora uppslutningen av investerare tyder på ett starkt intresse för svensk innovation. Vårt mål är att skapa många intressanta affärsmöjligheter som gynnar företagen i deras fortsatta internationella tillväxt, säger Magnus Rehn, affärscoach cleantech på affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth AB).Bolagens pitchar sker på Svenska ambassadörens residens under förmiddagen där ambassadör Nicola Clase och Stockholms stads vice borgmästare och företagarborgarråd Ulla Hamilton medverkar. På eftermiddagen finns tillfälle för enskilda investerarmöten. Kvällens aktivitet sammanför startupbolagen med representanter från industrin och sponsras av Svenska handelskammaren i London.– Det här är en fantastisk möjlighet att inför en fokuserad grupp investerare presentera oss och attrahera internationell finansiering. Det är även ett perfekt tillfälle att knyta kontakter och hitta internationella partners för vår fortsatta utveckling, säger Anders Lundström, VD på Svenska Aerogel. Svenska Aerogel har utvecklat en process för att tillverka aerogelmaterial till en mycket låg kostnad och är ett av de sju bolagen som deltar i eventet.Live StreamingEventet och investerarpresentationerna kommer att streamas live på Cleantech Investors hemsida: www.cleantechinvestor.com/liveMedverkande STING-bolag• Cortus – process, WoodRoll®, som producerar gas med högt värmevärde (ren syntesgas) ur biobränslen. www.cortus.se• myFC – bränslecell med hög energidensitet som kan driva portabel elektronik. www.myfuelcell.se• Rehact – system för lågtempererad värme, kyla, ventilation samt varmvatten utvecklat kring Rehacts ventilationsenhet, RVU. www.rehact.com• SEEC – integrerad lösning av energilagring och energiproduktion för köpcentra, sjukhus och idrottsanläggningar. www.seec.se• Solarus – modulärt solfångarkoncept som förenar termisk-, solcells- och hybridpaneler som ger både el och värme från samma panel. www.solarus.se• Svenska Aerogel – Nordic Cleantech Open-finalist som producerar miljövänliga och återvinningsbara aerogelmaterial. www.aerogel.se• TOMOlogic – webbaserad tjänst som förser tillverkningsindustrin med väsentligt effektivare skärplaner för plåt. www.tomologic.se