Ericsson demonstrerar Telcreds teknik

I februari demonstrerade Ericsson sin s.k. TSM-lösning (Trusted Service Manager) för NFC- tjänster på den stora telekommässan Mobile World Congress i Barcelona med hjälp av Telcreds batteridrivna lås med inbyggt passersystem baserat på NFC. Ericsson och Telcred kommer också att demonstrera denna lösning på NFC-mässan WIMA i Monaco 19-21 april.

Telcred är en spin-off från SICS som utvecklar nästa generations passersystem baserade på NFC. Telcreds patenterade teknik möjliggör distribution av accessrättigheter på distans till mobiltelefoner eller andra enheter. Systemet ger stark säkerhet och är designat för att fungera offline, vilket öppnar upp nya marknadssegment för passersystem, främst företag med geografiskt distribuerad infrastruktur och hemtjänsten.www.telcred.com