Bioservos robothand klar för lansering

Utvecklingen av Bioservos kraftförstärkande handske började 2006. Nu är den klar för lansering på bredare front. Förutom i Sverige håller Bioservo på att lansera handsken i England och Tyskland. En av de patenterade huvudteknikerna är sensorer i fingertopparna som känner av användarens greppintentioner för att ge ett så dynamiskt grepp som möjligt.

Bioservo Technologies bildades 2006 av forskare från Karolinska Sjukhuset och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Företaget utvecklar unik muskelstärkande utrustning baserad på den patentskyddade SEM™-teknologin. Teamet kombinerar erfarenheter av människors behov med kunskaper om modern robotteknik för att skapa innovativa produkter som stärker kroppen.  Bioservo Technologies har Stockholm som sin bas för utveckling och tillverkning, medan marknaden för produkterna är global. Som första produkt lanseras SEM™Glove – den greppstärkande handsken.www.bioservo.com