iDoc24 på Vitalis

Den mobila hälsotjänsten iDoc24 är på plats under Vitalis på Göteborgsmässan den 5-7 april. iDoc24, som erbjuder människor möjligheten att skicka in en bild på en hudåkomma via mobiltelefon och få svar av en hudläkare inom 24 timmar, kommer visa upp tjänsten i företaget Mawells monter. Vitalis är det årliga mötet där IT-företag ställer ut och möter beslutsfattare och inköpsansvariga i hälso-och sjukvården.

Alexander Börve är läkare och arbetar på Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg. Han är entreprenör och grundare till iDoc24. Det är en sjukvårdsinformationstjänst där man kan fråga en hudläkare om något visuellt på kroppen man undrar över.  I många fall kan man behandla åkomman själv med receptfria läkemedel eller vänta med att söka en läkare. Fästingbett, har du fått Borrelia? Utslag, blåsor, eksem, m.m. – allt synligt kan fångas med din mobilkamera. Bilden skickas in anonymt som gör att man inte behöver vara orolig att andra kan få se eller ta del av patientens tillstånd. www.iDoc24.com