PowerTrekk världslansering i Barcelona

På Mobilmässan i Barcelona lanserade myFC sin bränslecellsladdare PowerTrekk, som kan ladda eller köra mobiler, bärbara datorer, gps-mottagare och annan elektronisk utrustning. Lanseringen har fått ett oerhört PR-genomslag.

Laddaren bygger på en bränslecellsteknik som gör att man kan ladda sin utrustning varsomhelst – utan att vara beroende av elnätet. Det gör PowerTrekk till en idealisk laddare för både friluftsentusiaster och användare i utvecklingsländer där elnätet inte är utbyggt.Företaget har säkrat ett flertal patent kring bränslecellssystem med rekordhög energidensitet. PowerTrekk är den första kommersiella laddaren som bygger på myFCs teknik. –  PowerTrekk har en konkurrensfördel jämfört med traditionella bärbara laddare. Ström från bränsleceller genereras omedelbart och laddningen påverkas varken av väder eller av solens position, vilket är fallet med solpaneler. Jämfört med batteridrivna reseladdare är PowerTrekk ett mer pålitligt alternativ eftersom bränslepatronerna inte laddas ur som batterier, säger Björn Westerholm, vd på myFCmyFC har genomgått STINGs affärsutvecklingsprocess och riskkapitalfonden STING Capital har också investerat i bolaget. Ta del av alla pressklipp kring lanseringen – både från nationell och internationell media.Läs mer om MyFC