matchmaking Alla Hjärtans Dag

På självaste Alla Hjärtans Dag arrangerade STING tillsammans med vännerna på Connect Öst, SSES och Venture Cup Öst för tredje året i rad ett event helt ägnat åt matchmaking. Eventet bjöd på en rad unga spännande bolag som, snarare än att som vanligt ”pitcha” för pengar, efterlyste kompetens som de behöver för att kunna växa.

I publiken fanns drygt 100 erfarna och kunniga personer som alla är sugna på att engagera sig i något lovande tillväxtföretag. Efter avslutade presentationer öppnades det, i sann St Valentines-anda, upp för intensivt matchmakande mellan dessa grupper.Bland STING-bolagen som pitchade på scen märktes bland annat Scint-X, som efterlyste sälj- och produktionskompetens, HiNation som sökte kontakter och ingångar inom hjälp/katastroforganisationer och Brainglass (fd Vocab) som bland annat jagar en designtrollkarl.Hela idén är att detta event i längden ska bidra till att förstärka bolagens team, och därmed deras chanser att bli framgångsrika. Vi vet ju alla att det oftast är människorna i ett företag som gör skillnaden mellan framgångssaga och platt fall.En som verkligen skriver under på det är Stefan Ytterborn, VD och grundare för POC, som inspirationstalade vid eventet. Stefan konstaterade i sitt tal att teamets sammansättning och attityd, där man har satsat på att ha alla nyckelkompetenser inom företagets väggar, har varit avgörande för att ta bolaget dit man är idag. Det återstår att se om långsiktigt tycke uppstod mellan deltagarna, men av de spontana kommentarerna efter eventet att döma så blir det nog fler fasta relationer än kortsiktiga ”fling:ar”. Som någon utryckte det ”Jag kanske inte hittade exakt det jag hade tänkt mig men jag kanske hittade något som är ännu bättre, och som jag inte hade insett att jag hade behov av”.”Detta event är en av höjdpunkterna på året för STING Search for Talents, konstaterade Maria Nilsson, ansvarig för STINGs egen rekryteringsverksamhet. Att vid ett tillfälle, och under ett och samma tak, kunna sammanföra ett antal spännande STING-bolag med så många potentiella resurspersoner känns otroligt kul och viktigt”.