iDoc24 lanseras på engelska och spanska

Den prisbelönta medicinsk informationstjänsten iDoc24 lanseras som en app på engelska och spanska. Här kan man fråga en hudläkare anonymt om visuella medicinska bekymmer och få svar inom 24 timmar

”Applikationen kan nu laddas ner från iPhone appstore på svenska, spanska och engelska. Om man är orolig att man har fått en könssjukdom eller undrar över ett fästingbett, en blåsa eller någon annan hudåkomma erbjuder tjänsten ett snabbt svar om möjlig diagnos, behandlingsinformation och om man bör uppsöka läkare för ett personligt besök. Man tar en bild av sin hudåkomma och kan dessutom vara helt anonym”, säger Dr Alexander Börve, grundare av IDoc24 och forskare inom personliga telemedicintjänster.”Över 400 personer har i dagsläget testat tjänsten. Ungefär 70 procent har fått information om egenvård och de återstående har blivit rekommenderade att uppsöka sin husläkare eller en hudläkare. Vår kundutvärdering visar tydligt att användarna har varit mycket nöjda”, fortsätter Dr Alexander Börve.iDoc24 har också anlitat en senior rådgivare, Dr Henrik Agrell, som är en pionjär inom eHälsa. 2002 startade han den kända röntgenkliniken Telemedicine Clinic i Barcelona.”Efter mina 10 år inom eHälsa och telemedicin känns det mycket spännande att hjälpa iDoc24. Bolaget ligger i framkant inom mHälsa och erbjuder en premiumtjänst i mobila enheter för den enskilda individens behov”, säger Dr Henrik Agrell.iDoc24 får, sedan januari 2010, kommersiellt stöd av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth). Fokus är att utveckla bolaget till ett internationellt respekterat mobilhälsoföretag.Läs mer om iDoc24