Mission completed

Nu när de flesta av oss jobbat igenom våra måsten; alla möten är genomförda, telefonsamtalen besvarade och mail skickade, så har åtminstone jag bromsat in från en väldigt hög växel. Att svensk ekonomi går på högtryck känns som de flesta av oss är väldigt medvetna om – vi har alla haft enormt mycket att göra.

Bestämde mig därför för att skippa att skriva om det jag först tänkte på; sociala medias betydelse för hur vi skapar intresse för vår sajt och i stället välja ett motsatt anslag, att vi också behöver släppa tankar på att sånt som är jobbrelaterat .

Så nu när julen är här tycker jag att det är dax att påminna mig själv och andra att ett bra liv faktiskt också kräver av oss att vi vilar ut, släpper krav och “måsten”. För att vi ska må bra på lång sikt så krävs att vi har balans i våra liv och det finns tre områden som måste “tas om hand”.  Att vi tagit hand om våra företag så gott vi har kunnat det vet vi.

Men det finns 2 andra områden som vi också ska ta om hand. Julen ger oss lyckligtvis chansen att ta hand om det andra området; familjen. Jag vet att många av de människor jag jobbar med i perioder spenderar för lite tid me de sina så ta chansen nu under jul och nyår och undvik att sätta på datorn i onödan. Ring inte samtal som inte är nödvändiga.

Det tredje området är du själv, se till att du får lite tid för dig själv och gör då sådant som inte kräver för mycket tankekraft.  Släpp tankarna på vad du ska göra när du är tillbaks på jobbet. Motionera och var ute så mycket du hinner för vi behöver ta vara på det begränsade dagsljus vi erbjuds. Då laddar vi batterierna.

Så avslutningsvis, inse att det är helt OK att slappna av och njuta av att vara ledig – det har du tillbaka när du går tillbaks till jobbet efter helgerna!  Det kommer att kännas roligare när du träffar arbetskompisarna.

Tack för i år!