OptiCaller EU finansiering

Det tidigare STING-bolaget OptiCaller Software AB har, i samarbete med 2N Telecommunications från Tjeckien, fått klart med EU finansiering via programmet Eureka. Programmet finansierar innovationer med hög teknisk höjd och stor marknadspotential

– Jag är mycket mycket nöjd med finansieringen och de framtidsprodukter som vi tillsammans skall utveckla med, som idag är världsledande på produktsortimentet GSM/3G Gateway och störst i Tjeckien på telefonväxlar och passagesystem. 2N’s produkter ger unik samtalsoptimering för fast telefoni och produkterna från OptiCaller ger unik samtalsoptimering för mobiltelefoni. Tillsammans sänker ofta våra produkter samtalskostnaden med mer än 50% för alla företag, säger Mattias Hansson VD på OptiCaller Software.Enligt Mattias Hansson ger Eureka-projektet OptiCaller Software:- Värdefull finansiering som innebär att vi kan utveckla en ännu mera slagkraftig produktportfölj.- En global säljkanal som 2N som har distributörer och återförsäljare i 105 länder. Under de senaste månaderna har vi gjort framgångsrika gemensamma paketeringar av våra produkter mot 2N’s säljkanaler i Australien, Nya Zeeland, Frankrike, Tyskland och England. 2N har även försäljning genom mobiloperatörer som Vodafone, O2, Telefonica mfl.- Närvaro på de största telekom mässorna i världen. 2N fanns under 2009-2010 med på mässor som Mobile World Congress (Barcelona), Cebit (Hannover), Africa com (Sydafrika), CTIA Wireless (USA), CommunicAsia (Singapore).www.opticaller.se