Storslam

Bland över tusen nominerade kvinnliga företagare är Jin Moen och Linda Krondahl två av fem pristagare i Beautiful Business Award 2011. Båda har korats till ”Årets uppstickare” och priset delas ut av arrangörerna PwC och Driftig.nu i slutet av januari.

Jin Moen är vd och en av grundarna till Movinto Fun, som erbjuder interaktiva underhållningsprodukter som sätter världen i rörelse: ”Jag är hedrad av utmärkelsen och jag blir också sporrad att fortsätta driva på lanseringen av vår första produkt BodyBug. Särskilt roligt är att det att juryn uppmärksammar vår tillväxtpotential”, säger Jin Moen.Linda Krondahl är VD och grundare av HiNation. Med produkten HiNation HiLight erbjuds portabel energi från en kombinerad lampa och laddare som drivs helt av solenergi: ”Jag blev otroligt glad och stolt över utmärkelsen. För ett litet företag med stora ambitioner – som HiNation – är det väldigt betydelsefullt att lyftas fram på det här sättet. Det är dessutom extra roligt att kunna visa på möjligheten att tänka stort och internationellt från start”, säger Linda Krondahl.Juryns motivering Jin Moen”Med ett nytänkande angreppssätt och stor uthållighet har Jin skapat en internationell produkt som når nya målgrupper inom existerande branscher. Ambitionen och tillväxtpotentialen är stor. Visionen är nämligen att bli ett världsledande, globalt produktutvecklingsföretag som gör det roligt för människor att röra på sig.”Juryns motivering Linda Krondahl”Linda har med stort mod, uppfinningsrikedom och handlingskraft tagit fram ett konkret och miljövänligt alternativ för det växande behovet av energiförsörjning utanför elnätet. Siktet har från början varit inställt på en internationell marknad där det både finns stora miljömässiga och samhällsekonomiska vinster. Linda gör vardagen lite lättare för några av de miljoner människor som saknar ”två hål i väggen.”