Rising Star

På Rising Stars-listan utsågs SEEC till det sjätte mest snabbväxande teknologiföretaget i Sverige. Rankinglistan baseras på företagens genomsnittliga intäktsökning under en treårsperiod och över 20 000 företag har granskats. SEEC levererar smarta energisystem för uppvärmning och kylning av större fastigheter och industrianläggningar baserat på effektiv energilagring i berg.

– Självklart är det mycket glädjande att vi har kommit in på denna lista. Det är en fortsatt mycket positiv utveckling i SEEC. Genom vår teknologi kan man minska energiförbrukningen i samband med uppvärmning och kylning av byggnader med upp till 90 procent. Därför är intresset mycket stort och vår förhoppning är att innan året är slut ha flera nya spännande kunder, säger nytillträde VD:n Andreas Andersson.SEECs ägare Jan Thorburn och Jean Nicou var med och grundade bolaget 2006. Jan har mer än 30 års erfarenhet från fjärrvärme- och energifrågor medan Jean har ett förflutet från fastighetsbranschen. Under hösten 2010 rekryterades Andreas Andersson som ny VD med en gedigen erfarenhet av internationell försäljning av större industriprojekt; senast som VD för Solcellsbolaget M2 Solar Systems AB. I mars 2010 antogs SEEC till STINGs affärsinkubator och får därmed avancerat affärsutvecklingsstöd för snabbare expansion.   Om SEECs teknologi Mycket av världens energiförbrukning går åt till att värma och kyla byggnader. Men idag låter vi en stor del av den värme och kyla som produceras gå till spillo. SEECs geotermiska energisystem tar effektivt tillvara på överskottsenergi genom att lagra och återanvända den för att på nytt värma upp eller kyla byggnader. Baserat på en unik och patenterad metod för att övervaka, analysera och styra energisystemet kan SEEC minska energiförbrukningen i samband med uppvärmning och kylning av t ex byggnader med upp till 90 procent. Läs mer på www.seec.seOm Sweden Technology Fast 50 och Rising Star För åttonde året i rad koras de snabbast växande teknologiföretagen i Sverige. Sweden Technology Fast 50 arrangeras av Deloitte tillsammans med Affärsvärlden och Svenska Riskkapitalföreningen. Rising Stars är en objektiv ranking av de 25 snabbast växande teknologiföretagen i Sverige som haft verksamhet i minst tre år och mindre än fem år. Rankinglistan baseras på företagens genomsnittliga intäktsökning under en treårsperiod. Läs mer på http://www.deloitte.com/view/sv_SE/se/evenemang-natverk/sweden-technology-fast-50/index.htm