Zebors ZBIOS

Zebor Technology har nu fått ett genombrott på marknadssidan, då bolaget har levererat och installerat den nya versionen av sitt extremt snabbstartande BIOS (”datorns startmotor”) hos en kund i Storbritannien. Den nya versionen av Zebors produkt ZBIOS kan nu starta upp alla versioner av Windows operativsystem samt Linux.

Bakgrunden till affären är att kunden i  Storbritannien, Ishida, inte var nöjd med  det BIOS som levereras med standard PC-kortet från den Taiwanesiska tillverkaren Axiomtek (baserat på Intels Atom N270 processor). Detta BIOS startade på 12 sekunder, vilket inte var acceptabelt i kundens industriella tillämpning. Axiomtek kontaktade då Zebor och bad om en lösning på problemet. Zebor har nu levererat en version av sin BIOS produkt, ZBIOS, som startar på 1.3 sekunder. Zebor planerar nu att releasa denna BIOS-produkt för ett 20-tal PC-kort baserade på Intel Atom processorer till slutet på Q1 2011 och hoppas sluta OEM-avtal med flera ledande tillverkare av dessa PC-kort.Zebor Technology AB har utvecklat ett nytt supersnabbt och “grönt” BIOS och operativsystem för PC-kort och PC-datorer, speciellt lämpliga för inbyggda system. De kombinerade produkterna ZDOS och ZBIOS uppnår samma eller snabbare resultat på en processor med sju gånger lägre strömförbrukning, vilket medför kostnadsbesparingar både på processorkostnaden och genom markant lägre strömförbrukning. Läs mer om Zebor Technology AB