Svenska Aerogel Cleantech Company of the Year 2010

Under Stockholm Cleantech Venture Day i Kista har 25 utvalda cleantechföretag fått presentera sig både på scenen och vid snabba möten under dagen. Vinnare blev Svenska Aerogel som utvecklat ett aerogelmaterial med stor potential bland annat inom byggindustrin.

Juryns motivering: “The winner is a company with a very scalable business model and a clear path to the a huge market. The benefits are obvious both for the customer and for the environment. The company has also shown the ability to express this live.”– Det var en fantastisk avslutning på dagen att vinna priset “Clean Tech Company of the year 2010” i konkurrens med andra framstående Clean Tech företag. Vi är själva övertygade om styrkan i vår innovation samt kraften i vår affärsmodell. Utmärkelsen vi fått är den perfekta bekräftelsen för oss, säger Anders Lundström, vd för Svenska Aerogel AB.– Under de fyra år som Stockholm Cleantech Venture Day har anordnats har jag varit med och lyssnat på företagspresentationerna. Den bistra verkligheten är att det räcker inte med spännande innovationer, utan de måste marknadsföras också. Här har STING och medverkande företag gjort ett jättejobb och det är slående hur stor klass presentationerna håller. Jag avundas inte juryn deras uppgift för det kan inte ha varit något lätt val att kora en vinnare bland dessa många utomordentliga framföranden och spännande innovationer för en bättre miljö, säger Ulla Hamilton (M) miljö- och trafikborgarråd.Svenska Aerogel tog emot priset vid en ceremoni på Nationalmuseum på tordagskvällen.Stockholm Cleantech Venture Day arrangerades av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation and Growth), Kista Science City AB och KIC InnoEnergy.Läs mer om Aerogel AB: www.aerogel.seLäs mer om Stockholm Clenatech Venture Day: www.stockholmcleantechventureday.com