Tomologic slutgiltig segrare i Venture Cup

Bland fler än 1.000 affärsidéer var det igår slutligen 12 av Sveriges framtida tillväxtföretag som gjorde upp om den prestigefyllda titeln ”Vinnare av Venture Cup 09/10. Segrare blev STING-bolaget Tomologic från Stockholm, med ett optimeringssystem för beskärning av metall inom tillverkningsindustrin som förväntas spara tiotals miljarder euro. Förutom äran belönades de också med 200 000 kronor.

“Vi är naturligtvis otroligt stolta och glada över segern! Det här ger oss en tydlig kvalitetsstämpel när vi nu för intressanta samtal med globala samarbetspartners”, säger Magnus Norberg Ohlsson, VD på Tomologic.Tomologic utvecklar en webbaserad tjänst som förser tillverkningsindustrin med väsentligt effektivare skärplaner och minskar materialspillet med upp till 50 %. Genom optimering av de industriella processerna kan kunder både minska sina kostnader och koldioxidutsläpp.”Tomologic är ett lysande exempel på hur enormt viktigt det är med en djup förståelse för kundens problematik  – Magnus Norberg Olson har själv stått och svurit över slöseriet vid skärmaskinerna . Detta parat med ett glödande entreprenörskap och teknik i världsklass gör att det här teamet kommer att skapa mycket stora värden, säger Raoul Stubbe”, Tomologics affärscoach på STING (Stockholm Innovation & Growth).Bolaget finns idag i STINGs affärsinkubator och har tidigare fått kommersiellt stöd via KTH Innovation:”Redan första gången jag träffade Magnus blev jag otroligt imponerad av hans driv och potentialen i caset. Genom vårt stöd i kommersialiseringsprocessen har vi bidragit med att utveckla idén till en skarp affärsidé, vilket var en förutsättning för att Magnus sedan antogs till STING. Detta är ett väldigt gott exempel på samspelet mellan KTH Innovation och STING för att skapa framtidens tillväxtbolag”, säger Gustav Notander, affärsutvecklingscoach på KTH Innovation”En kombination av praktiskt och vetenskaplig kunskap skapar förutsättningar för att lösa ett uppenbart problem med möjlighet till en stor affärsframgång. En mycket välskriven affärsplan med ett komplett team!”Tomologic kom även nyligen på andra plats i Europas största affärsplanstävling och vann även det årliga hållbarhetspriset. Måndagen den 14 juni är Tomologic ett av de 55 innovativa startups och tillväxtbolag som medverkar på STING Day (www.stingday.se).I dag uppstår stora volymer materialspill vid industriell plåtbearbetning. Tomologic erbjuder tillverkningsindustrin ett online-baserat optimeringssystem för industriella skärprocesser som kan spara upptill 50 procent av dagens resursslöseri. www.tomologic.comMagnus Norberg Ohlsson, VD och grundare på Tomologic AB, 076-336 66 98, magnus.norberg@tomologic.com,