Tomologic hedervärd 2:a plats

Den 28-29 maj tävlade innovationsbolaget Tomologic i Europas största och äldsta affärsplanstävling. Företaget, som representerade Stockholm School of Entrepreneurship (SSES), kom på hedersvärda andra plats och vann även det årliga hållbarhetspriset. Tomologic erbjuder tillverkningsindustrin ett online-baserat optimeringssystem för industriella skärprocesser som kan spara upptill 50 procent av dagens resursslöseri vid plåtbearbetning.

“Att ta hem två av fem priser på Europas största tävling för affärsplaner ger oss en kvalitetsstämpel på internationell nivå, både mot partners och framtida kunder”, säger Magnus Norberg Ohlsson, VD på Tomologic.Tomologic grundades av KTH-studenten Magnus Norberg Ohlsson, som tillsammans med kollegan Josefin Nordström blev uttagna att representera SSES i European Business Plan of the Year Competition (EBPYC), där de tävlade mot de ledande MBA-skolorna i Europa. De medverkande lagen fick presentera sin affärsplan inför en erfaren jury med representanter från bl a 3i, Accenture och VenCap International.Magnus Norberg Ohlsson och Josefin Nordström imponerade på juryn med sin revolutionerande tjänst som innebär att tillverkningsindustrin både kan minska sina kostnader och koldioxidutsläpp. Utöver en andraplacering i själva tävlingen, tog de hem det nyinstiftade hållbarhetspriset.I juryn till European Business Plan of the Year Competition satt några av Europas största riskkapitalister, bland andra Ian Lobley, Partner på 3i, som kommenterade Tomologics potential:”Tomologics marknad är större än ni estimerat, med rätt resurser kan Tomologic växa fem gånger fortare än ni beräknat.””Varje gång vi tävlar i European Business Plan of the Year är det ytterst utmanande eftersom vi konkurrerar med de bästa MBA-skolorna i Europa. SSES, KTH och Sverige bör vara stolta över Tomologics andraplats och som grädde på moset att de vann det första årliga hållbarhetspriset”, säger Terrence Brown, på SSES.Bolaget finns idag i STINGs affärsinkubator och har tidigare fått kommersiellt stöd via KTH Innovation. Magnus Norberg Ohlsson har även studerat entreprenörskap vid SSES. Tidigare i vår vann Tomologic även Venture Cup’s deltävling för region Öst och kommer att tävla i den nationella finalen den 9 juni.I dag uppstår stora volymer materialspill vid industriell plåtbearbetning. Tomologic erbjuder tillverkningsindustrin ett online-baserat optimeringssystem för industriella skärprocesser som kan spara upptill 50 procent av dagens resursslöseri. www.tomologic.comMagnus Norberg Ohlsson, VD och grundare på Tomologic AB, 076-336 66 98, magnus.norberg@tomologic.com,