Smarta vinnare i IBMs entreprenörstävling

IBM har genomfört sin entreprenörstävling SmartCamp Sweden. Vinnare i tävlingen blev Predect, som har utvecklat ett system för realtidsanalys av vattenkvalitet. Tävlingen premierar entreprenörer som i likhet med IBM vill bidra till en smartare planet. Tävlingen genomfördes i samarbete med affärssinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth), som också delade ut ett eget pris. STINGs SmartCamp pris gick till Info24 – en digital informationsmäklare som erbjuder smarta tjänster.

− Vi är otroligt glada att stå som segrare i hård konkurrens med mycket kvalificerade bolag, men vi ser framförallt en spännande möjlighet att kunna kombinera IBMs produkter och tjänster med Predects lösning och på sätt öka värdet för våra kunder, säger Karl Bohman, VD på Predect. Samtidigt tror vi att det finns en intressant kommersiell potential för oss båda att gemensamt kunna sälja och marknadsföra dessa lösningar gentemot IBMs befintliga och nya kunder inom segmentet Water Management.− Predect har ett erbjudande som fullt ut följer vår Smarter Planet-strategi, där lösningar som är intelligenta, instrumenterade och ihopkopplade kan bidra till att göra vår värld bättre och smartare, säger Mauritz Gillberg, Nordic Manager ISV & Developer Relations, IBM. De löser också ett allvarligt problem i världen där 1,6 miljoner människor dör för att de dricker förorenat vatten.Priset som Predect får är ett tre månader långt mentorskap där IBM bistår med stöd kring allt från teknik till affärsmål och nya kontaktytor. Vinnaren i den svenska tävlingen går också vidare till IBMs globala SmartCamp-final i Dublin i november.SmartCamp Sweden genomfördes i samarbete med affärssinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth), som också delade ut ett eget pris. STINGs SmartCamp pris gick till Info24, som är en digital informationsmäklare som erbjuder smarta tjänster där digital information förmedlas och kopplas samman på ett enkelt och lätthanterligt sätt. Priset innebär gratis deltagande i STINGs exklusiva säljutbildning,Bland de många ansökningarna hade fem finalister valts ut, dessa var förutom de två vinnarna:Qlucore: Utvecklat ett program för dataanalys, som låter användaren hantera och filtrera data och samtidigt omedelbart visualisera den i 3D.Virtual Market: Utvecklat tjänsten VCFire System, som är ett brandövervakningssystem som ger en 3D-modell av en brandhärd och en branddrabbad byggnad.Yubico: Utvecklat en unik USB-nyckel, YubiKey, som ger en ny metod för snabb enkel och säker inloggning till webbsidor och nätverk.Predect, vinnare SmartCamp Sweden: VD Karl Bohman, karl.bohman@predect.se, 0707 60 89 98, www.predect.seInfo24, vinnare av STINGs SmartCamp pris: VD Björn Sabel, bjorn.sabel@info24.se, 0768 716 601, www.info24.se