SEEC halverar energikostnaden

Katrineholms kommun har lyckats halvera sin energikostnad genom att vara först i världen med att låta bandyisen värma stadens konstgräsplan. Lösningen är det nyantagna STING-bolaget SEECs patenterade och unika energisystem som erbjuder en integrerad lösning av energilagring och energiproduktion.

Katrineholms kommun var 2008 först i världen med att låta bandyisen värma stadens nya konstgräsplan. Principen är enkel. Redan betald lågvärdig värme från bandyplanens kylkompressorer återanvänds och värmer, via ett balanserat energilager, den nya konstgräsplanen som blir spelbar hela vintern.Sommartid används konstgräsplanen som en stor solfångare. Den finaste, renaste och billigaste solenergin lagras direkt i urbergets energilager. När energin behövs tas den upp med välkänd värmepumpsteknik. Efter två vintersäsonger har kostnaden redan halverats. Ytterligare sänkningar blir det när kommunen i vår tar idrottsområdets all värme och varmvatten från energilagret.Det nyantagna STING-bolaget SEEC löser fastigheters värme- och/eller kylbehov. Bolagets patenterade och unika energisystem sparar energi med upp till 80 % utan miljöpåverkan. Tekniken bygger på en integrerad lösning av energilagring och energiproduktion med full service och underhåll. Marknadsfokus är alla typer av större fastigheter, som köpcentra, sjukhus och idrottsanläggningar.