MyFC lanserar bränslecellsladdare för småelektronik för helt nya användargrupper

MyFC lanserade sin första konsumentprodukt på Mobile World Congress 2010 i Barcelona i februari. MyFC har utvecklat en ny typ av laddare för mobiltelefoner och småelektronik, baserad på den patenterade bränslecellstekniken FuelCellStickerTM

Den patenterade bränslecellstekniken FuelCellStickerTM är unik på flera sätt. Dessa faktorer gör att MyFC:s laddare är små, lätta, prisvärda och energieffektiva, samtidigt som de är miljövänliga:•    MyFC:s FuelCellStickerTM ger en bränslecell som är extremt tunn (2,7 mm), flexibel och böjlig, vilket gör att den kan placeras på små och böjda ytor.•    Den har en kraftfull prestanda vilket även ger en hög effektdensitet (600 mW/kubikcentimeter). •    MyFC:s unika produktionsteknik (rullstansningsteknologi) gör att bränslecellerna kan massproduceras på ett kostnadseffektivt sätt och säljas till ett konkurrenskraftigt pris.Den nya produktserien som nu för första gången visas kallas H3 och presenterar ett kostnadseffektivare och miljövänligare sätt att ladda mobiltelefoner och andra elektroniska enheter för användare som befinner sig utanför civilisationen, långt från elektricitet och eluttag. MyFC:s H3-laddare är en “portionsladdare”, vilket innebär att du lägger till en portion bränsle i laddarens reaktionskopp, som du har fyllt med vanligt vatten.Bränslet består av enbart naturliga ämnen och mineraler. När bränslet reagerar med vattnet bildas vätgas som sedan omvandlas till el i bränslecellen, vilket i sin tur laddar exempelvis en mobiltelefon. Det är en miljövänlig, ren teknik eftersom det förbrukade bränslet är oskadligt för miljön och bränslecellen genererar elektricitet från vätgas med vattenånga som enda biprodukt. Produkterna i H3-serien riktas mot två huvudsakliga målgrupper:Användare utomhus: Produkten H3 Adventurer är utvecklad för användare som vill ha en mobiltelefon, mp3-spelare, jaktradio eller annan småelektronik med sig utomhus, exempelvis på semestern i båten, på jakten eller på fisketuren. H3 är tålig mot fysiska påfrestningar och lätt att bära med sig, vilket gör den särskilt anpassad för resor och  friluftsliv.Användare i utvecklingsländer: Produkten H3 Off Grid är utvecklad för att ge ett smidigt alternativ till att ladda sina mobiltelefoner för användare i utvecklingsländer, där det inte finns tillgång till elektricitet eller platser att ladda mobiltelefonen på. Marknadspotentialen i dessa länder är enorm. Bara i Indien ökade antalet mobilabonnemang med 19 miljoner enbart i december månad och 500 miljoner människor i världen har en mobiltelefon men saknar tillgång till elnätet, och den siffran stiger. Användarna finns, men det som står i vägen är bristande elförsörjning för att kunna ladda mobiltelefonerna.Läs mer om bolaget: www.myfc.se