Fråga läkaren i mobilen – ny iPhone-applikation

STING-bolaget iDoc24, som utvecklar en mobil medicinsk informationstjänst, visar idag upp sin nya iPhone-applikation på World Mobile Congress i Barcelona. Fråga din hudläkare om dina visuella medicinska bekymmer anonymt och få svar inom 24 timmar!

Sedan 2005 har läkaren Alexander Börve haft visionen att göra vården mera tillgänglig för allmänheten, samt involvera lekmannen i sin egen hälsa. Tillsammans med Aggressive Development har han som grundare till företaget iDoc24 nu utvecklat en iPhone-applikation.”Applikationen är gratis att ladda ner och innehåller allmän information om de vanligaste hudåkommorna. Om man vill att en hudläkare skall titta på ett utslag, tar man en bra bild, fyller i frågeformuläret och betalar direkt på sitt iTunes konto”, berättar Alexander.Tjänsten ersätter inte ett läkarbesök, men är ett komplement till Sjukvårdsrådgivningen och  är öppen 24 timmar i dygnet, sju dagar i veckan. Inom 24 timmar svarar en av iDoc24:s hudläkare med medicinsk information.Under 2009 har lyckade tester med ”Vården på Webben” i Västra Götalandsregionen genomförts. Under försöksperioden, som startades i början av sommaren, har 200 personer fått prova tjänsten. Ungefär 70 procent har fått råd om egenvård och resten har blivit rekommenderade att söka en allmänläkare eller hudläkare. Enligt utvärderingen uppger sig användarna vara mycket nöjda.Alexander Börve, som är läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och grundare, ser en stor nytta för invånarna i linje med WHO & EU:s hälsopolitik.”Tjänsten har en global potential med möjliga 60 miljoner användare”, säger Alexander.Läs mer: www.iDoc24.se