Den mobila flirtingapplikationen BlooFlirt har med framgång testats på nattklubbar!

STING-bolaget Bloo utvecklar BlooFlirt – ett helt nytt sätt att flirta på! Med hjälp av en applikation på mobilen kan folk spontanflirta med intressanta människor i sin geografiska närhet och på så sätt underlätta den sociala isbrytningen. Bloo har nyligen haft en beta release på två nattklubbar i Stockholm, med goda resultat.

Varför valde ni att ha er beta release på två nattklubbar i Stockholm?Eftersom hela syftet är att underlätta spontanflirtande med främmande personer kändes nattklubbsmiljön helt rätt och vi valde två nattklubbar i centrala Södermalm, som känns extra mingelvänliga.Vilka fick komma?Vi bjöd in ett urval av personer som har valt att förregistrera sig på vår webbplats, redan innan tjänsten är färdigutvecklad. Och en del vänner. Totalt fick 30 personer komma, vilket var precis lagom för att kunna testa tjänsten under kontrollerade former.Hur fungerade tjänsten?Först fick alla installera programmet på mobilen i vårt kontor på STINGs affärsinkubator på KTH. Sedan begav vi oss till nattklubbarna. Alla var mycket ivriga att börja mobilflirta och folk chattade på till sent på natten. Varje medlem skickade i snitt 30 meddelanden under kvällen och mer än två virtuella drinkar. Det var faktiskt en tjej och en kille som “hookade upp” tack vare tjänsten. Enligt den enkätundersökning vi skickade ut efter kvällen uppfattade merparten tjänsten som mycket cool och rolig och väl värd att betala för.Kommer ni att göra om det här?Vi planerar att i början av april köra ett större livetest för cirka 300 personer på nattklubbar i centrala Stockholm. Om man vill vara med är det bästa tipset att registrera sig på vår Facebook fan page: facebook.blooflirt.se. Vi har nu fått över 100 fans på mindre än en vecka!Om Bloo ABBloo utvecklar en plattform för tjänster som innovativt kombinerar bluetooth och mobil kommunikation med en ny positioneringsmetod där varken GPS, Wifi eller GSM triangulering är nödvändiga; därför kan mobilapplikationer köras på nästan alla mobiltelefonmodeller.  Den unika tekniken, kallad BlooAware, är patentsökt. BlooFlirt är en första applikation baserat på denna teknik.Läs mer på www.bloo.se