STING Capital nu fullinvesterad med 40 miljoner kronor

Pree-seedfonden STING Capital har slutfört sin andra finansieringsrunda. Fonden har nu attraherat totalt 40 miljoner kronor som ska ge mycket tidig finansiering till nystartade teknikföretag. Nya investerare i fonden är riskkapitalbolaget Pod Holding, Östersjöstiftelsen och Folksam samt ytterligare medlemmar ur Kista Investment Networks.

Den andra investeringsrundan för STING Capital är nu färdig och fonden har uppnått sitt mål på 40 miljoner kronor. Fonden grundades 2005 av Stockholm Innovation & Growth tillsammans med Innovationsbron Stockholm, Almi Stockholm, KTH Holding samt ett flertal affärsänglar ur investerarnätverket Kista Investment Network. I den andra omgången har riskkapitalbolaget Pod Holding, Östersjöstiftelsen samt Folksam tillkommit. Dessutom deltar ytterligare investerare ur Kista Investment Network.Investerar i mycket tidiga skeden&en-dash ; STING Capital är en unik fond tack vare att vi investerar i mycket tidiga skeden. Att vi nu lyckats med vår andra finansieringsrunda visar också att detta är intressant även för andra aktörer, säger Pär Hedberg VD för STING Capital. &en-dash ; Att vi dessutom kan utnyttja Stockholm Innovation & Growths befintliga resurser ger också fonden mycket låga administrationskostnader. STING Capital ska under året göra 8-10 investeringar på mellan 500 000 och 1,5 miljoner kronor, vilket betyder att fonden har investerat hela sitt kapital inom tre år. Fonden har redan gjort sina två första investeringar: den första i medicinteknikbolaget ObsteCare och nyligen även i teknikföretaget Aureola Swedish Engineering. Båda hemmahörande i olika delar av innovationsmiljön Stockholm Innovation & Growth. Fonden STING Capital har också starka band till KTH och forskningsinstituten i Kista och Stockholm, men även de företagsnätverk som finns inom Kista Science City.Svensk-amerikanskt riskkapitalDen första investeringsrundan resulterade i 22 miljoner kronor och när nu andra omgången är klar har fonden tillgång till 40 miljoner. De femton tidigare deltagarna i fonden har fått sällskap av bland annat det svensk-amerikanska riskkapitalbolaget Pod Holding vilket är något anmärkningsvärt, menar Pär Hedberg. Pod Holding, grundades år 2000, och investerar enbart i ICT-företag, och har kontor i såväl Stockholm som Boston. &en-dash ; Traditionellt sett är inte riskkapitalbolag intresserade av företag i så tidiga skeden som dessa, därför är det ett mycket gott betyg att Pod Holding nu väljer att delta i STING Capital, säger han.Läs mer om STING Capital: http://www.stingcapital.com/