STING Capital investerar 1,5 miljoner i Aureola

STING Capital har valt att investera 1,5 miljoner kronor i teknikföretaget Aureola Swedish Engineering. Kapitalet ska göra det möjligt att starta produktionen av företagets prisbelönta kylteknik. Detta är den andra investeringen för fonden sedan starten 2005.

Företaget grundades av Anna Borgström och Roderick Barrett i början av 2004 med en innovation sprungen ur ett examensarbete gjort vid Institutionen för Energiteknik vid KTH. &en-dash ; Aureola Swedish Engineering tar ett teknikkliv med sin kylmetod som har flera olika användningsområdet och är dessutom både enkel och billig att tillverka. Tillsammans med det faktum att teamet bakom företaget också är mycket engagerade och viljestarka en god förutsättning att lyckas, säger Pär Hedberg, VD STING Capital. Tekniken är en helt ny kylmetod med potentialen att bland annat ersätta dagens fläktsystem vid kylning av elektronik. Men det är bara ett av de möjliga användningsområdena. Tekniken kan även appliceras på värmeelement vars verkningsgrad då kan höjas betydligt. Aureola Swedish Engineering utvecklas idag i Stockholm Innovation & Growth:s inkubator Business Accelerator i Kista. STING Capital erbjuder finansiering till nystartade teknikföretag i mycket tidiga skeden. Fonden har tidigare investerat i medicinteknikföretaget ObsteCare med 1,5 miljoner kronor och ska under året göra 8-10 liknande investeringar i lovande teknikföretag. Bakom fonden står Innovationsbron Stockholm, Almi Stockholm, Pod Holding, Östersjöstiftelsen, Folksam samt medlemmar ur investerarnätverket Kista Investment Network.Läs mer om Aureola Swedish Engineering: http://www.ase.se/Läs mer om STING Capital: http://www.stingcapital.com/