Nedräkning inför Innovation & Technology

Årets upplaga av Innovation & Technology går av stapeln den 4 maj. Evenemanget är mötesplats för regionens innovativa teknikföretag där ett 30-tal utvalda företag deltar i såväl en mässa som en tävling om 150 000 kronor. Dagen fylls också av en rad workshops och föreläsningar med erfarna entreprenörer som Ivar Jacobson, grundaren av Rational, Lars Bengtsson, Kreatel och Laurent Leksell, Elekta.

Förra årets upplaga av Innovation & Technology lockade drygt 300 entreprenörer från hela Stockholmsregionen, vilket var över förväntan, berättar STING:s VD Pär Hedberg. Evenemanget syftar till att öka intresset för innovativa nystartade teknikföretag och är en mötesplats för såväl entreprenörer som forskare, studenter och riskkapitalister. &en-dash ; I år tror vi dessutom på ännu fler besökande än förra året. Dessutom har vi spetsat våra workshops ytterligare för att de verkligen ska vara nyttiga för våra deltagare, säger Pär Hedberg.Mässa av utvalda företagDagen innehåller också högintressanta föreläsningar med entreprenörer som till exempel Ivar Jacobson, som grundat både Rational och Jaczone. Dagens workshops leds av framgångsrika företagsprofiler som Lars Bengtsson, Kreatel Communications, och Mathias Ackermand, Transmode. Några av frågorna som besvaras är ”så finansierar du ett nystartat teknikbolag”, ”från forskning till bolag” och ”så lyckas du med försäljningen”.&en-dash ; Vi fokuserar på frågställningar som är av verklig nytta för entreprenörerna. Evenemanget ska vara både för och med entreprenörerna, säger Pär Hedberg. Under hela dagen pågår också en mässa där nystartade teknikföretag presenterar sin verksamhet för besökarna. Men för att komma med på mässan krävs att ditt företag är ett höginnovativt teknikbolag, Stockholmbaserat och inte äldre än fem år. &en-dash ; Tack vare urvalsprocessen håller dessa företag mycket hög klass. De är något av gräddan av regionens tekniska innovationskraft. De utvalda företagen deltar också i pristävlingen Innovation & Technology Award där vinnaren belönas med 150 000 kronor, säger Pär Hedberg.Starkt startfältÅr 2005 års vinnare av Innovation & Technology Award var programutvecklarna OP5. De utsågs av en jury bestående av entreprenörer, riskkapitalister och affärsänglar tillsammans med besökarna på Innovation & Technology. Samma förfarande kommer också att ske i år. &en-dash ;  Men det kommer definitivt att vara svårare att komma med på mässan i år. Vi ser fram emot ett ännu starkare startfält i år trots att fjolårets företag även de var av mycket god klass, säger Pär Hedberg. Innovation & Technology anordnas av Stockholm Innovation & Growth (STING), KTH och tidningen Ny Teknik. Samarbetspartners är Innovationsbron Stockholm, Stockholm Business Region och Vinnova. Läs mer och anmäl ditt företag på http://www.innovation-technology.se/