Syntune tar in närmare 50 nya miljoner

I sin andra finansieringsrunda har Kistabaserade Syntune tagit in 47,8 miljoner kronor i nytt kapital. Företaget, som tillverkar en avstämbar laser, ska nu öka tillverkningen av sin produkt.

− Denna finansieringsrunda gör det möjligt att öka produktionen ännu snabbare men även öka kundbasen för både den första och andra generationen av vår sändare för 10 gigabit per sekund, säger Patrik Evaldsson, VD för Syntune.Syntune var ett av de första företag som tog hjälp av innovationssystemet Stockholm Innovation & Growth. Idag har företaget drygt 30 anställda på kontor i både Kista och USA. Syntunes produkt ger nätägare och operatörer fördelen av att kunna bygga sina fiberoptiska nät till en lägre kostnad än dagens samtidigt som näten blir flexiblare att driva.Denna investeringsrunda leddas av InnovationsKapital och deltog gjorde också Teknoinvest, Vision Capital samt redan befintliga investerare i bolaget.Läs mer på www.syntune.com