Sveriges bästa supportorganisation för nya teknikföretag

Lovorden haglade när STING firade femårsjubileum den 18 september. Under sina fem första år har också STING (Stockholm Innovation & Growth) accelererat starten av 45 nya tillväxtbolag, där fler av dem redan har 15-20 anställda.

− STING är Sveriges bästa supportorganisation för nya teknikföretag och innovationer. Jag är glad och stolt över att få vara med och bidra till en sådan framgångsrik verksamhet, sa Kristina Axén Olin, finansborgarråd i Stockholm, samt vice ordförande i Stiftelsen Electrum, som är STING:s ägare.När STING bjöd in till femårsjubileum i Kista Entré samlades cirka 150 gäster ur både näringslivet och akademin. Med tårta och fyrverkerier firades framgångsrika resultat från den första femårsperioden.Ulf Wahlberg, Vice President Industry & Research Relations, Ericsson samt ordförande i Stiftelsen Electrum, hälsade de inbjudna välkomna och gav en tillbakablick på Stiftelsen Electrums historia.− Själv började jag i Kista 1984 och sedan dess har det skett en fantastisk utveckling av området. En utveckling som inte minst STING har bidragit med genom sitt unika stöd till nya tillväxtföretag. Men jag tror också att vi bara har sett början av den fortsatta utvecklingen av vetenskapsstaden Kista Science City, sa Ulf Wahlberg.Förutom verksamheten i Kista Science City driver i STING idag inkubatorn på KTH:s centrala campus i samarbete med KTH Innovation. I slutet av året öppnas dessutom en ny inkubator i Flemingsberg, med inriktning på medicinsk teknik, i samarbete med Karolinska Innovations och Karolinska Science Park.− Vi startade STING med målsättningen att bidra till att Sverige får fler nya internationella tillväxtföretag. Efter fem år har vi nått en bit på vägen genom att bidra till start och tillväxt av drygt 45 teknikbolag. Nu ser vi framåt och vår ambition är att om fem år ha världens bästa stöd till innovatörer och entreprenörer inom branscherna ICT, medicinsk teknik och energi/miljöteknik, sa Pär Hedlund, VD för STING.Dessutom har de 45 nya tillväxtföretagen tillsammans lyckats attrahera drygt 300 miljoner kronor i privat riskkapital och bolagens sammanlagda marknadsvärde uppgår till drygt 960 miljoner kronor.Firandet avslutades med att samtliga inbjudna fick med sig en rapport om STING:s första fem år där framgångarna redovisas i text och bild. Här kommer också STING-företagen själva till tals om supportorganisationen.