STING fyller fem framgångsrika år

Tisdagen den 18 september firar STING fem år. Under sina första år har STING medverkat i starten av inte mindre än 45 nya tillväxtbolag med sikte på den internationella marknaden. Jubileet firas i Kista Science City med 150 speciellt inbjudna gäster och över 40 medverkande STING-företag.

− Det har varit fem riktigt händelserika och roliga år, säger Pär Hedberg, VD för STING. Sverige behöver fler nya internationella tillväxtföretag. Det var anledningen till att vi startade STING år 2002. Under de första fem åren har vi haft möjligheten att accelerera start och tillväxt av drygt 45 teknikbolag. Några av bolagen har idag 15-20 anställda och ett flertal av dem har fått in mycket riskkapital från både nationella och internationella investerare.I nästa vecka firas STING:s femårsjubileum med ett speciellt jubileumsfirande i Kista Science City. Under ett lunchmingel samlas inbjudna STING-företag, investerare och samarbetspartners. Dessutom finns de tre senaste finansborgarråden i Stockholms stad på plats: Carl Cederschiöld (m), Annika Billström (s) och Kristina Axèn Olin (m).Ordföranden i Stiftelsen Electrum Ulf Wahlberg finns på plats för att berätta om verksamhetens utveckling fram till idag. Stockholm Innovation & Growth är ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Electrum.